Suspendarea din calitatea de membru

In Fără categorie by mrjordasLeave a Comment

Membrii Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România pot fi scutiți de la plata cotizației pe perioada suspendării calității de membru al organizației, inclusiv în cazul concediului de maternitate.

Pentru a fi scutiți de la plata cotizației, membrii organizației trebuie să solicite, în scris, suspendarea temporară din calitatea de membru al filialei județene de care aparțin, înainte ca suspendarea să intre în vigoare. Scutirea de la plata cotizației nu operează retroactiv. Pentru suspendarea din calitatea de membru OAMGMAMR sunt necesare cererea datată şi semnată, certificatul de membru în original şi decizia de la angajator privind suspendarea relaţiilor contractuale pe perioada respectivă.

Potrivit art. 7 lit c) din Hotărârea nr.24/2009, „sunt scutiți de la plata cotizației asistenții medicali generaliști, moașele sau asistenții medicali care au solicitat suspendarea calității de membru al OAMGMAMR pe durata suspendării”.

OAMGMAMR precizează că numai persoanele care au solicitat în scris filialei suspendarea calității de membru al organizației sunt scutite de la plata cotizației.

Leave a Comment